Snelle knipbeurt

Kapper heeft het druk: klanten bang voor nieuwe lockdown

26 oktober 2020 18:32 Aangepast: 26 oktober 2020 18:36
(Archieffoto) Beeld © iStock

Klanten willen nog snel even vóór morgenavond naar de kapper omdat ze bang zijn dat het kabinet dan komt met strengere coronaregels. "Van kappers uit het hele land krijgen we te horen dat veel mensen nog snel een afspraak willen maken", zegt een woordvoerder van de kappersorganisatie ANKO.

"We krijgen signalen dat mensen voor de zekerheid nog snel naar de kapper willen", zegt de woordvoerder van ANKO. "Ze zijn bang dat ze, net zoals in dit voorjaar, met uitgegroeid haar komen te zitten. Ze willen zeker geen 'coronacoupe' meer. We zijn een branche die niet gemist kan worden, blijkt wel."

'Geen besmettingshaarden'

Volgens haar is niet gebleken dat kapperszaken besmettingshaarden zijn waar mensen het virus oplopen. Toen na de lockdown van dit voorjaar in mei de kappers weer open mochten, werden strenge regels van kracht. "We hopen dat we open kunnen blijven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom wel een mondkapje in ov, maar bij de kapper niet?

Kappers werken sinds 11 mei alleen nog op afspraak. Klanten worden geregistreerd, voorafgaand aan het bezoek worden gezondheidsvragen gesteld en kappers houden zich aan strenge hygiëneregels.

Stiekem knippen?

De lockdown dit voorjaar duurde zeven weken. In die periode werd 80 procent van de kappers benaderd door klanten om toch te worden geknipt of gekleurd, zegt de kappersorganisatie. "De verleiding voor kappers in financiële nood om toch te knippen is dan groot."

'Weg met dat coronakapsel'

Op 11 mei mochten kappers weer open, voor het eerst sinds de coronasluiting. De toeloop was enorm.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore