Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nederland

Elektronicaketen Scheer en Foppen failliet, 475 mensen op straat

14 juni 2016 13:10 Aangepast: 31 juli 2017 05:30
Beeld © ANP

Elektronicaketen Scheer en Foppen is over de kop gegaan. De rechter heeft het faillissement over de keten met 56 filialen uitgesproken. Voor alle 475 medewerkers is ontslag aangevraagd.

Het familiebedrijf, dat onder andere vestigingen heeft in Soest, Nijmegen en Hilversum, had al een paar jaar te maken met een teruglopende omzet. Consumenten kopen televisies en stofzuigers steeds minder vaak in een fysieke winkel, en bestellen ze vaker online.

De afgelopen maanden heeft de directie gesprekken gevoerd met overnamekandidaten die het bedrijf zouden kunnen doorstarten, maar dat liep op niets uit. Of er nog een andere kandidaat gevonden wordt, is zeer onzeker. "Je weet nooit wat voor partijen het bericht van het faillissement nog op de been brengt, maar met alle voor de hand liggende overnamekandidaten is al gesproken'', zegt een woordvoerder van Scheer & Foppen.

Winkels blijven open

De curatoren laten weten dat alle filialen - die vooral in noordoost Nederland te vinden zijn - voorlopig open blijven.

Ook een aantal webwinkels, waaronder Bobshop en Internetshop, en logistiek dienstverlener E-man vallen onder het faillissement. Scheer en Foppen Installatietechniek, met een kleine honderd man in dienst, is niet failliet verklaard en wordt daarom gewoon voortgezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore