Niemand gearresteerd

Explosieve stof in kelderbox Den Bosch vernietigd: omwonenden weer thuis

26 oktober 2020 02:30 Aangepast: 26 oktober 2020 02:35
Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in een bompak bij het appartementengebouw in Den Bosch. Beeld © ANP

Bewoners van een appartementencomplex in Den Bosch mochten gisteravond weer naar huis, nadat defensie een 'waarschijnlijk explosieve stof' op een veilige plaats had vernietigd. Om wat voor stof het gaat kan de politie vanwege het lopende onderzoek nog niet zeggen.

27 woningen in een appartementencomplex aan de Schutskampstraat in Den Bosch werden gisteren ontruimd nadat de politie een melding had gekregen over mogelijke aanwezigheid van explosieve stoffen. Ook een naastgelegen moskee werd uit voorzorg ontruimd.

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) troffen na 'nauwkeurig en behoedzaam onderzoek' inderdaad een 'waarschijnlijk explosieve stof' aan in een kelderbox van het appartementencomplex. Die is elders vernietigd.

Pand wordt bewaakt

Om wat voor stof het gaat en hoeveel er van gevonden is kan de politie nog niet zeggen. Het appartement dat bij de kelderbox hoort is ook onderzocht en veilig bevonden, meldt een woordvoerder.

Bewoners van het appartementencomplex konden gisteravond weer naar huis. Het pand wordt vannacht door de politie bewaakt en het onderzoek gaat later vandaag verder. Niemand is nog gearresteerd.  

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore