Noodlottig ongeval

Doodgereden agent was aangereden dier van de weg aan het halen

25 oktober 2020 18:38 Aangepast: 25 oktober 2020 18:44
Het ongeval vond plaats op de A270 bij Nuenen. Beeld © ANP / Rob Engelaar

De 28-jarige agent die gisteravond dodelijk gewond raakte door een aanrijding op de A270 bij Nuenen, was samen met zijn collega een aangereden dier van de rijbaan aan het halen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Voorlopig onderzoek wijst op een noodlottig ongeval.

De agent en zijn vrouwelijke collega (35) reden gisteravond rond 23.00 uur naar het politiebureau in Helmond. Zij zagen op de weg een aangereden dier liggen. Om geen gevaar voor het overige verkeer te laten ontstaan, stopten ze om het dier van de weg te halen. Op het moment dat de agenten zich buiten hun auto bevonden reed een achteropkomende auto de agenten aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent (28) overleden aan verwondingen na aanrijding op A270

Geen alcohol of drugs

De 28-jarige politieman uit Asten raakte zo zwaar gewond dat hij aan zijn verwondingen overleed. De 35-jarige politievrouw raakte gewond en werd in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. Zij heeft het ziekenhuis vandaag verlaten.

Ook de achteroprijdende automobilist, een 36 jarige man uit Helmond, raakte ook gewond bij de aanrijding. Hij is behandeld in het ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van alcohol- of drugsgebruik. De man is formeel wel aangemerkt als verdachte. Hij wordt nog verhoord. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij verwijtbaar heeft gehandeld.

Geschokte reacties

De dood van de 28-jarige agent zorgt voor een schok bij agenten in heel Nederland. Zo reageerde de politie-eenheid Veldhoven Waalre op Instagram op het verlies van de collega. "Ons politiehart huilt....Met een enorme brok in onze keel maken we dit bericht", staat in het bericht. "We denken aan alle nabestaanden en aan alle betrokken collega’s. Dit is een klap die onze hele familie keihard raakt. Meer woorden hebben we nu even niet...We will take it from here, brother in blue."

Ook Henk van Essen, korpschef van de Nationale Politie, reageert op het bericht: "Verschrikkelijk nieuws uit Nuenen, waar een jonge collega tijdens zijn werk is overleden en een andere collega gewond is geraakt. Ik wens hun families, naasten en collega's heel veel sterkte. We zullen er zijn voor hulp en begeleiding."

Andere politie-eenheden betuigen eveneens via sociale media hun medeleven met hun collega's in Brabant. Op de politiebureaus in Nederland hingen vandaag de vlaggen halfstok.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore