Twee aanhoudingen

'Onbegrijpelijk en onverantwoord': politie boos om illegaal feest met 300 bezoekers

25 oktober 2020 09:27 Aangepast: 25 oktober 2020 15:04
Bezoekers verlaten het feestterrein. Beeld © Politie Hilversum

'Onbegrijpelijk en onverantwoord', andere woorden heeft de politie Hilversum niet voor de massa van driehonderd dampende feestgangers die ze vanochtend om 02.00 uur aantroffen. Er werd een einde gemaakt aan het illegale feest.

Zo ging het eraan toe op het illegale feest in Hilversum

Op de beelden zijn 300 mensen te zien die helemaal uit hun bol gaan. ''Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!''

De politie laat weten dat de driehonderd bezoekers zich niet hielden aan de geldende coronamaatregelen. "Bovendien is het levensgevaarlijk om je in het donker op een bouwterrein én naast het spoor te begeven."

Respectloos

Ook wijkagent Inge is boos. Ze noemt het feest respectloos en asociaal op Twitter. "Je eigen belang boven anderen. Waar zijn jullie mee bezig?"

Op een bouwterrein

Het feest werd gehouden op het bouwterrein van de HOV-lijn bij Anna's Hoeve, een natuurgebied bij Hilversum en Laren.

"We snappen dat het voor iedereen zware tijden zijn", schrijft de politie. "Maar het is de tijd om vol te houden, voor elkaar, voor het zorgpersoneel, maar ook voor de horeca en evenementen die we nu zo missen."

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog:

Meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in één dag in Frankrijk

De politie meldt dat er twee mensen zijn aangehouden. Het zou gaan om de deejay van het feest, en een vrouwelijke bezoeker. Zij zou een politieagent een schop hebben gegeven. Tegen beide verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Zonder problemen weggegaan

Nadat de politie het feest beëindigde, verlieten de meeste bezoekers zonder problemen het terrein. De agenten troffen ongeveer honderd voertuigen uit het hele land aan en een aantal taxi's uit Amsterdam. Ook zou een deel van de bezoekers met het openbaar vervoer zijn gekomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore