Andere agent gewond

Agent (28) overleden aan verwondingen na aanrijding op A270

25 oktober 2020 00:06 Aangepast: 25 oktober 2020 08:32
Het ongeval vond plaats op de A270 bij Nuenen. Beeld © ANP / Rob Engelaar

Op de A270 in Brabant heeft een zwaar ongeluk plaatsgevonden, waarbij ook de politie was betrokken. Twee agenten en de bestuurder van de auto raakten gewond. Eén van de agenten, een 28-jarige man, is vanmorgen aan zijn verwondingen overleden.

De vrouwelijke collega van de man is buiten levensgevaar, maar ligt met onbekende verwondingen in het ziekenhuis. Hoe het met de automobilist gaat, is onbekend.

Agenten stonden buiten de auto

Het ongeval gebeurde rond 23 uur gisteravond. De agenten bevonden zich tussen Eindhoven en Helmond, ter hoogte van Nuenen toen ze werden aangereden.

Op het moment van het ongeluk bevonden beide agenten zich buiten hun voertuig. Het is nog onbekend waarom ze waren uitgestapt en hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie doet onderzoek.

De politie-eenheid Veldhoven Waalre reageert op Instagram op het verlies van de collega. "Ons politiehart huilt....Met een enorme brok in onze keel maken we dit bericht", schrijven ze in het bericht. "We denken aan alle nabestaanden en aan alle betrokken collega’s. Dit is een klap die onze hele familie keihard raakt. Meer woorden hebben we nu even niet...We will take it from here, brother in blue."

Andere politie-eenheden betuigen via sociale media hun medeleven aan hun collega's in Brabant.

Gisternacht ook ongeluk

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er ook al ongeval met een politieauto. In Limburg reden agenten op een stilstaande auto op de A79. Daarbij raakte één agent gewond.

Midden op de rijbaan stond toen plotseling een stilstaande auto zonder verlichting. Volgens de politie zat daar niemand in. De agenten konden de auto nog net ontwijken maar konden een botsing niet meer voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politieauto botst op stilstaande auto snelweg, agent gewond

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore