Politie neemt zaak hoog op

Vernielingen en bedreigingen bij teststraat Breda: 'Volstrekt onacceptabel'

24 oktober 2020 14:41 Aangepast: 24 oktober 2020 14:47
De graffiti die is aangebracht op de borden: covid = hoax Beeld © Politie Breda

Bij de coronateststraat in Breda zijn meerdere vernielingen aangericht en zijn medewerkers uitgescholden. Politie en de Bredase burgemeester nemen de zaak hoog op. "Ik heb er geen goed woord voor over dat medewerkers uitgescholden en geïntimideerd worden door mensen die corona een sprookje vinden', zegt burgemeester Depla.

GGD-medewerkers die vanochtend bij de teststraat aankwamen zagen dat er borden waren beklad en besmeurd met graffiti. Zo stond er: Covid = een hoax.

Ook werden vanochtend verkeersregelaars en medewerkers van de teststraat uitgescholden. 

Onprettige sfeer

"Het ging niet om doodsbedreigingen maar het werd wel als heel onprettig ervaren", stelt een woordvoerder van de politie die de zaak onderzoekt.

Een woordvoerder van de GGD stelt dat door de scheldpartijen er ook een onveilige sfeer bij mensen die stonden te wachten op een test. "De scheldpartijen kwamen volgens onze medewerkers van een man en een vrouw, die met een hond rondliepen."

Vernielingen

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de vernielingen en de scheldpartijen. "Er moet ook getuigen zijn. Die roepen we op zich te melden", laat een woordvoerder van de politie weten.

De GGD gaat onderzoeken of er aangifte gedaan gaat worden.

Hoog op

De politie neemt de zaak hoog op. "Er zijn mensen die keihard aan het werk zijn op zaterdag om te zorgen dat de wachtlijsten kort zijn. Er is nog geen aangifte binnen, maar ik ga er vanuit dat die wel nog gaat komen. Volstrekt ontoelaatbaar."

De GGD West-Brabant maakt op twitter melding van de zaak. Het testwerk kon gewoon doorgaan, zonder vertraging, zegt de GGD-woordvoerder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore