Eten gestolen

Maaltijdbezorger Zaandam neergestoken, vlak na ingaan messenverbod

24 oktober 2020 11:52 Aangepast: 24 oktober 2020 14:54
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Een 16-jarige maaltijdbezorger is gisteravond in Zaandam geslagen en gestoken door drie jongens. De jongen is medisch behandeld en de drie zijn opgepakt. De steekpartij gebeurde een paar uren nadat de gemeente Zaanstad een messenverbod had uitgevaardigd.

De jongen parkeerde zijn brommer bij een flat aan de Indigostraat, bracht de maaltijd naar binnen en ontdekte toen hij terugkwam dat de rest van het bezorgeten was gestolen. Getuigen wezen in de richting van drie jongens die ervandoor waren gegaan. De maaltijdbezorger ging erachteraan om verhaal te halen. Er ontstond een ruzie waarbij hij werd geslagen en ook met iets is gestoken. De politie ging erop af, kwam de drie tegen en pakte ze op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Messenverbod in Zaanstad: 'Wapens en geweld moeten gemeente uit'

Bij overtreding boete van 2500 euro

Gisteren kwam de gemeente Zaanstad (waar Zaandam onder valt) met een verbod op het bij je hebben van gevaarlijke voorwerpen zoals messen en slagwapens. Bij overtreding wordt het wapen in beslag genomen en volgt een boete van 2500 euro. "Wapens en geweld moeten onze gemeente uit", stelde burgemeester Jan Hamming.

Het bezit en gebruik van de wapens is een groot probleem in Zaanstad. In 2017 zijn 138 incidenten geregistreerd met een wapen waarbij de politie moest optreden. In 2019 steeg dit al naar 171. Dit jaar zijn er, ondanks de coronacrisis, al 142 incidenten geweest, verspreid door de hele gemeente.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore