Ruim 2000 winkels getroffen

Landelijke storing: pinnen onmogelijk bij Albert Heijn, Etos en Gall & Gall

23 oktober 2020 09:28 Aangepast: 23 oktober 2020 09:45
Archieffoto. Zelfscannen en andere pintransacties zijn vrijdagochtend niet mogelijk. Beeld © ANP

Door een grote storing kan er momenteel niet gepind worden bij alle vestigingen de Albert Heijn, drogisterij Etos en slijterij Gall & Gall, in totaal ruim 2000 winkels. Volgens een woordvoerder van Albert Heijn komt het door een netwerkstoring bij provider KPN.

De storing begon rond zes uur vanochtend. Er zijn meer dan tweeduizend winkels getroffen, zegt de woordvoerder, waaronder bijna duizend vestigingen van Albert Heijn en AH To Go. Het is niet duidelijk hoe lang de storing nog zal duren, maar 'er wordt met man en macht aan gewerkt om het op te lossen', zegt KPN.

In principe blijven de winkels wel gewoon open, maar er kan dus alleen met contant geld betaald worden. Een aantal winkels zou op eigen houtje hebben besloten de  deuren te sluiten.

De storing is momenteel extra onhandig, aangezien klanten vanwege het coronavirus juist wordt gevraagd zoveel mogelijk met pin te betalen. Albert Heijn vraagt klanten om contant geld niet direct aan de kassamedewerker te geven, maar het op het plankje bij de kassa te leggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore