Dol op hakken

Heteroman Mark draagt vrouwenkleding: 'Het kan, kleren hebben geen geslacht'

22 oktober 2020 17:56 Aangepast: 23 oktober 2020 09:41
Mark Bryan voelt zich heerlijk met vrouwenkleding Beeld © Instagram Mark Bryan

Mark Bryan (61) is heteroman en draagt vrouwenkleding. Hakken kunnen niet hoog genoeg zijn en rokken moeten lekker strak, vindt de Amerikaan die in Duitsland woont. "Ik doe het omdat ik me er goed in voel. Kleding heeft geen geslacht", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Vier jaar geleden trok hij voor de eerste keer de stoute schoenen aan. Of beter gezegd: hoge pumps. "Heerlijk was het. De rok en de hakken voelden zo goed. Heel natuurlijk. Ik had het veel eerder moeten doen."

Strakke kokerrokken

Tijdens zijn collegetijd had de vader van twee volwassen kinderen al een fascinatie voor vrouwenkleding. "Ik draag nu dagelijks vrouwenkleding, op straat en ook naar mijn werk. Kokerrokken zijn mijn favoriet. Het liefst combineer ik mannen- en vrouwenkleding. Boven iets mannelijks, onder iets vrouwelijks."

Er zijn ook grenzen. Vrouwenondergoed draagt hij niet. Met een reden: "Dat zit zo vreselijk daar beneden."

Geslacht

Mark Byran is Amerikaan en woont in Duitsland. Hij werkt als ingenieur. "Jarenlang heb ik grijze en bruine mantelpakken gedragen op kantoor. Zo vreselijk saai. Ik ben dol op kleuren en hoge hakken. Het combineren vind ik fantastisch. Bij vrouwenkleding kan dat beter en voel ik me veel prettiger."

Hij vervolgt: "Ik ben gelukkig getrouwd en ben hetero. Waarom zou ik geen rok kunnen dragen als ik me daar prettig bij voel? Het kan. Kleding heeft geen geslacht."

Accepteren

Zijn vrouw en kinderen accepteren dat. "Die vinden het belangrijker dat ik een goede vader ben. En gelijk hebben ze. Mijn vrouw helpt me zelfs mee met uitzoeken."

Mark heeft ook een Instagram-pagina waarop hij zijn outfits plaatst. "Verreweg de meest reacties zijn positief. Mensen geven me tips. Super leuk. En als mensen me op straat uitkijken of uitschelden, laat ik ze maar."

Vijftig paar pumps

Van een ding kan hij niet genoeg krijgen: hoge hakken. "Ik heb er zeker vijftig. Hoe hoger hoe beter. En ja, ik kan er ook op lopen." 

Waarom hij zijn foto's deelt? Niet om te provoceren of andere mannen te overtuigen hem te volgen. "Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. En ik voel me heerlijk vrij en goed als ik vrouwenkleren draag."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore