Ook voorwaardelijke celstraf

Straf rapper Boef blijft gelijk: rijverbod van 2,5 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk

20 oktober 2020 10:38 Aangepast: 20 oktober 2020 10:42
Rapper Boef Beeld © ANP

Rapper Boef is ook in hoger beroep veroordeeld tot een rijverbod van 2,5 jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Hij krijgt de straf voor twee fikse snelheidsovertredingen in 2016.

Hij krijgt daarnaast een voorwaardelijke celstraf van twee weken en moet een bedrag van 6500 euro overmaken aan de Vereniging Verkeersslachtoffers. De straf is dezelfde als de rechtbank vorig jaar uitsprak.

Boef filmde de overtredingen en deelde de video's met zijn fans. Zo was te zien hoe hij met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg reed.

165 km/u in bebouwde kom

Binnen de bebouwde kom van Tilburg bereikte hij een snelheid van 165 kilometer per uur.

In hoger beroep wilde de rapper wel verantwoordelijkheid nemen voor de eerste snelheidsovertreding, maar de tweede ontkende hij. "Op de snelweg heb ik zeker weten te hard gereden, maar er zaten meer mensen in de auto. Ik heb niet gereden in het centrum van Tilburg", zei hij. "Ik ga geen vingertjes wijzen, ik zit hier voor mezelf. Maar ik was het in ieder geval niet." Het gerechtshof ging hier niet in mee.

Vriendin zonder rijbewijs

Zijn rijbewijs wilde Boef graag terug, omdat 'mensen afhankelijk van mij zijn'. Zo heeft hij een vriendin zonder rijbewijs, moet hij naar meetings en is hij baas van meerdere werknemers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Rapper Boef: 'Zorg voor meer geld voor zorgverleners'

De rapper noemde de overtredingen eerder 'een beetje stoer doen'. "Ik was toen 22 jaar, nu 27. Een mens verandert en dat heb ik ook wel bewezen met de tijd", zei hij. "Ik kan er niks mooiers van maken, het was toentertijd gewoon een domme keuze."

Rapper Boef geeft met docuserie intiem inkijkje in zijn leven

Sofiane Boussaadia, zoals Boef eigenlijk heet, is acht maanden lang gevolgd door een cameraploeg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore