Klemgereden

Politie Arnhem houdt vijf 'pedojagers' en slachtoffer aan

19 oktober 2020 17:45 Aangepast: 19 oktober 2020 17:45
(Archieffoto) Beeld © ANP

De politie heeft in Arnhem vijf 'pedojagers' aangehouden, mensen die op jacht zijn naar mannen die met minderjarigen afspreken voor seks. Een zesde man, die ook is aangehouden, zou door hen naar een park zijn gelokt. Hij werd in zijn auto klemgereden door een andere auto, waarna een vechtpartij ontstond.

In een besloten WhatsApp-groep was opgeroepen om de man te betrappen. Eén van de opgepakte pedojagers zou zich online hebben voorgedaan als meisje, met wie het latere slachtoffer een afspraakje maakte.

Toen hij in het park werd belaagd, raakte hij gewond aan zijn gezicht. De politie is door getuigen gewaarschuwd. Het incident gebeurde zaterdagavond.

Vrijgelaten

De vijf verdachten zijn tussen de 19 en 36 jaar oud. Ze komen uit de provincies Gelderland, Utrecht en Overijssel. Ze zijn intussen vrijgelaten en wachten op het vervolg van hun zaak. Ook het slachtoffer is weer vrij. Hij wordt ervan verdacht een afspraak met een minderjarige te hebben willen maken en daarbij mogelijk uit te zijn geweest op seks.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel pedojagers actief op social media: 'Politie doet te weinig'

Online zijn steeds meer actiegroepen die zeggen op te treden tegen pedoseksuelen. Dat blijkt onder meer uit gegevens van Stop It Now!, een hulporganisatie voor mensen met seksuele gevoelens voor kinderen.

QAnon

De toename zou mede te maken hebben met QAnon, een samenzweringstheorie die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Eén van de claims van QAnon-aanhangers is dat machthebbers zich structureel schuldig zouden maken aan kindermisbruik.

Pedojagers veroveren Facebook

Op mensen jagen die pedofiele gevoelens hebben: steeds meer mensen nemen het recht in eigen hand. Een nieuwe Facebookgroep telde al snel 33.000 leden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore