Veel mensen getuige

20 rechercheurs onderzoeken fatale schietpartij in druk winkelcentrum

18 oktober 2020 23:15 Aangepast: 18 oktober 2020 23:39
De parkeerplaats stond vol met mensen

De politie heeft twintig rechercheurs gezet op de fatale schietpartij van gisteren in Ridderkerk. Een 30-jarige man uit Oud-Beijerland kwam daardoor om het leven, een 32-jarige man uit die plaats ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De politie pakte gisteren twee mensen op in de zaak. Een 32-jarige vrouw is vrijgelaten maar blijft wel verdachte, meldt de politi. De andere verdachte, een man van 33, zit nog wel vast. Beiden komen uit Rotterdam.

De politie kreeg rond 15:15 uur een melding dat een auto zou zijn beschoten op de parkeerplaats van supermarkt Dirk van den Broek in het winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk. Een kleine 2 kilometer verderop, op de Oostdijk in Rotterdam, troffen agenten de beschoten auto aan met daarin twee zwaargewonde mannen. De 30-jarige man overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De ander was de bestuurder van de auto.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Auto onder vuur genomen op parkeerplaats supermarkt: 'Veel mensen zijn overstuur'

Wat de betrokkenheid van de twee verdachten bij de schietpartij is, wordt nog onderzocht. De politie vraagt mensen die camerabeelden hebben gemaakt van het incident of die er getuige van waren, zich te melden.

"Toen er geschoten werd, waren heel veel mensen hun weekendboodschappen aan het inslaan. Bizar dit", zeiden getuigen gisteren tegen RTL Nieuws. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore