Op klaarlichte dag

Auto onder vuur genomen op parkeerplaats supermarkt: 'Veel mensen zijn overstuur'

17 oktober 2020 18:08 Aangepast: 18 oktober 2020 00:01
De parkeerplaats stond vol met mensen

Bij een schietpartij op klaarlichte dag in Ridderkerk zijn een dode en zwaargewonde gevallen. Veel mensen hebben de schietpartij gezien op de parkeerplaats van supermarkt Dirk van Den Broek. "Toen er geschoten werd, waren heel veel mensen hun weekendboodschappen aan het inslaan. Bizar dit", zeggen getuigen.

Winkeliers en klanten reageren geschokt op de schietpartij, rond 15.00 uur op het parkeerterrein bij de Dirk van de Broek-supermarkt aan de Vechtstraat. "Het was spitsuur. De hele parkeerplaats stond vol met auto's. Heel veel mensen hebben het zien gebeuren", zegt een winkelier.

De winkels zijn wel gewoon opengebleven. "Ik heb de rest van de middag geschrokken klanten binnengehad", vervolgt de winkelier. 

Vuur geopend

Een schutter opende het vuur op een Citroën waarin twee mannen zaten. "De auto met de twee slachtoffers erin is daarna gaan rijden en twee kilometer verderop gevonden op de Oostdijk", zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. "De twee mannen waren zwaargewond toen wij ze aantroffen."

Een van de mannen is overleden aan zijn verwondingen. Het blijkt om een 30-jarige man uit Oud-Beijerland te gaan. "We hebben nog geprobeerd hem te reanimeren", vervolgt de politiewoordvoerder. Het tweede slachtoffer, een man van 32, ligt in het ziekenhuis en is zwaargewond. 

De parkeerplaats stond helemaal vol tijdens de schietpartij. De parkeerplaats stond helemaal vol tijdens de schietpartij.

Overstuur

Een man en een vrouw zijn inmiddels aangehouden. Het zijn een man van 33 en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam. De politie onderzoekt of zij daadwerkelijk geschoten hebben.

"Er moet nog een hoop onderzoek gedaan worden op beide plekken. Heel veel mensen zijn overstuur. We roepen getuigen op zich te melden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore