Veel rook

Grote brand in ondergrondse garage Oosterhout, bewoners geëvacueerd

17 oktober 2020 12:28 Aangepast: 17 oktober 2020 12:43
Beeld © Twitter/ @MarjoleinMous

Bewoners van een appartementencomplex in Oosterhout zijn geëvacueerd. In de parkeergarage onder het complex brak brand uit in een auto. De brandweer is nog druk bezig met het bestrijden van de brand.

Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant worden de bewoners opgevangen in een pand schuin tegenover de parkeergarage. De auto die in brand staat is in ieder geval geen elektrische auto, zegt een woordvoerder.

De eigenaar van de auto belde zelf de brandweer. Die had grote moeite om de brand te bestrijden. "Het was in een parkeergarage en ver weg van de ingang", zegt de woordvoerder. "Het wordt dan al snel heel heet, het is er donker en er is veel rook. Voor de veiligheid van onze mensen moeten we dan heel goed oppassen."

 

Veel rook

De brand brak rond 10.00 uur vanmorgen uit. De brandweer was met veel materieel aanwezig om de brand te bestrijden. "We waren met acht voertuigen aanwezig", zegt de woordvoerder. Er werd ook gewerkt met een grote ventilator om de brand onder controle te krijgen. 

Uit de garage kwam veel rook. Volgens de Veiligheidsregio is het vuur inmiddels wel bijna uit. De krant BN DeStem sprak met geschrokken bewoners van het complex. Ze moesten halsoverkop hun huis uit.

Onder hen is een meisje van 11 jaar dat aan het logeren was bij haar grootouders. "Oma zag rook, toen pakten we onze jas en zijn we snel naar buiten gegaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore