18 à 20 graden

Het wordt deze week een stuk warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn

17 oktober 2020 11:45 Aangepast: 17 oktober 2020 12:02

In de regio's Midden en Zuid is gisteren de herfstvakantie begonnen, maar echt getroffen met het weer hebben vakantiegangers het niet. Dit weekeinde is het ronduit druilerig, en het wordt komende week weliswaar warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn.

Vandaag is het bewolkt en een regenjas lijkt ook niet overbodig omdat er motregen op de loer ligt. Met gemiddeld 12 graden kun je het ook niet echt warm noemen.

Miezerig

Hetzelfde weerbeeld domineert ook zondag, zegt Thomas Vermeulen van Buienradar. "Het is maar een miezerig dagje, en ook de temperatuur is met maximaal een graad of 13 niet echt spectaculair." 

Ook op maandag verandert er weinig, al zal de zon iets vaker te zien zijn, aldus Vermeulen. Het is overwegend droog, en de temperatuur stijgt naar een graad of 14. Dinsdag lijkt een nat dagje te worden. De wind draait en komt vanuit het zuiden. De zon laat het afweten en er valt regen. Het wordt iets warmer, een graad of 14 à 15.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

De vijf mooiste dorpen om te bezoeken in de herfst(vakantie)

18 à 20 graden

De verwachting voor woensdag is nog erg onzeker, zegt Vermeulen, maar de kans bestaat dat er temperaturen van 18 à 20 graden zullen worden bereikt. Het wordt dus zacht, maar tegelijkertijd ook erg wisselvallig weer.

Deze week verschijnt de meteorenzwerm Orioniden aan de hemel en zouden er veel vallende sterren te zien moeten zijn. Maar de kans daarop is erg klein, zegt Vermeulen, want kraakheldere nachten zitten er deze week niet in.

Zo versla je de herfstdip

Moe, lusteloos en prikkelbaar. Zo'n miljoen mensen hebben last van een herfst- of winterdip. Maar je kunt er wat tegen doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore