Coronaregels

Sterrenrestaurant Joelia blijft open dankzij creatieve oplossing

15 oktober 2020 23:10 Aangepast: 16 oktober 2020 12:00
Chefkok Mario Ridder

Alle horeca is verplicht dicht, maar het Rotterdamse sterrenrestaurant Joelia kan toch open blijven. De zaak heeft letterlijk een achterdeur gevonden: eters worden voor een tientje extra als hotelgasten van het erboven gelegen Hilton Hotel geregistreerd. "Ik ben een hotelrestaurant en dat mag. Ik doe niets fout", zegt chef-kok Mario Ridder tegen RTL Nieuws.

UPDATE 16-10: Het restaurant laat weten dat ze door de ophef toch stoppen met het aanbieden van deze arrangementen.

Door de samenwerking met het hotel kan Ridder zijn 1-sterrenzaak als hotelrestaurant open houden, bevestigt hij tegen RTL Nieuws na berichtgeving van het AD.

Volgens de regels

Ridder zegt dat het binnen de regels valt. "We hebben een messcherpe deal gemaakt met het Hilton. Wij zitten in hetzelfde gebouw." 

Hotels mogen open blijven en hun gasten eten serveren, benadrukt de restauranteigenaar. Ridder licht toe: "Voor 10 euro extra kun je gebruik maken van de faciliteiten van het hotel en bij ons komen eten. En voor 75 euro kan je zelfs blijven slapen. Een goede deal."

De Veiligheidsregio laat weten te zullen onderzoeken of de constructie door de beugel kan.  

Mario de Ridder in zijn zaak Joelia. Mario de Ridder in zijn zaak Joelia.

De chefkok verzorgt lunch en avondeten in Joelia. "We houden ons netjes aan de regels, schenken na 20:00 uur geen alcohol meer en houden anderhalve meter afstand. Er mogen maximaal dertig mensen binnen. Daar houden wij ons allemaal aan."

Niet zo druk

Vanavond was het niet zo druk. "We hebben alle gasten gebeld na de persconferentie en onze samenwerking met het hotel uitgelegd. Er hebben ook mensen afgebeld. Die vinden het na de persconferentie niet gepast om uit eten te gaan. Dat snap ik, dat respecteren we ook."

Morgen is hij weer open. "Met de lunch zitten we helemaal vol." 

UPDATE 16-10: Het restaurant laat weten dat ze door de ophef toch stoppen met het aanbieden van deze arrangementen.

Race tegen de klok om drank te kopen: 'Eén voor acht!'

Voor het eerst mogen winkels geen alcohol meer verkopen na acht uur 's avonds. Bij slijterij Sterk in Amsterdam moeten sommige klanten zich wel erg haasten.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dat was het dan: zo sloot de horeca de deuren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore