Vakantie in eigen land

Herfstvakantie doet naam eer aan: 'Maar weekend is absoluut goed'

15 oktober 2020 16:11 Aangepast: 15 oktober 2020 16:34
Komend weekend lijkt er genoeg ruimte voor zon. Beeld © ANP

Vanwege de corona-uitbraak vieren mensen de herfstvakantie (noodgedwongen) in eigen land. Zit het weer een beetje mee? "De herfstvakantie doet haar naam eer aan", zegt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar. "Het wordt vooral herfstachtig, maar het weekend is goed."

De herfstvakantie voor het noorden van het land begon deze week nat en eindigde droog. Vanaf morgen is het de beurt aan de rest van het land (regio Midden en regio Zuid) en daarvoor geldt precies het omgekeerde: de herfstvakantie begint morgen droog en rustig.

Warme jas

"De komende dagen zijn ideaal om lekker naar buiten te gaan. De zon laat zich regelmatig zien en het blijft droog", zegt Kroon. "Dat komt door een noordoostenwind. Een warme jas is geen overbodige luxe, want warm is het zeker niet. Houd rekening met temperaturen rond de 11 graden."

Vanaf dinsdag slaat het weer om en wordt het wisselvalliger. "De herfstvakantie doet zijn naam eer aan. Het wordt écht herfstachtig. Het gaat harder waaien en er is kans op regen. De temperatuur ligt rond de 14 graden. Dat is normaal voor de tijd van het jaar."

De actuele temperatuur in Nederland:

Eigen land op vakantie 

Vanwege het coronavirus zullen veel mensen tijdens de herfstvakantie thuisblijven of vakantie vieren in eigen land. "Je kunt op vakantie gaan in eigen land, maar beperk je dan in je verplaatsingen", zei premier Rutte afgelopen vrijdag nog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toch weg in de herfstvakantie? Hier zijn we nog wel welkom

Reizen naar de populaire vakantiebestemmingen wordt afgeraden. Bovendien zijn we in veel landen niet welkom, omdat het aantal coronabesmettingen in ons land hoog ligt.

Welk weer we moeten missen? "Rond de Middellandse Zee is het nu rustig en onbewolkt met temperaturen rond de 20 graden. Volgende week wordt het daar ook wat wisselvalliger. In Turkije, Cyprus en Griekenland is het echt nog lekker: daar worden temperaturen rond de 30 graden gehaald."

Geen uitslag, geen vakantie

Het is herfstvakantie maar een echte vakantie zit er dit jaar vanwege de coronauitbraak niet in.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore