Ga naar de inhoud
Shows afgelast

Coronavirus zet streep door het Nationale Vuurwerk in Rotterdam

Het Nationaal Vuurwerk in 2019. Beeld © ANP

De gemeente Rotterdam zet dit jaar een streep door de vuurwerkshow die elk jaar met oud en nieuw bij de Erasmusbrug wordt gehouden, ook wel bekend als het Nationale Vuurwerk. Ook de shows die afgelopen keer in Hoek van Holland en Nesselande waren, gaan niet door.

De reden voor dat besluit is het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus. "Daardoor is het nu niet verantwoord grote evenementen toe te staan", zegt de gemeente. "De beslissing is genomen omwille van de gezondheid van alle Rotterdammers."

Huiselijke kring

Over het doorgaan van kleinschalige evenementen kan de gemeente nog niets zeggen. Dat hangt af van de geldende RIVM-richtlijnen in de komende maanden. "Vooralsnog lijkt het inluiden van 2021 in huiselijke kring de beste en meest veilige optie."

Rutte
Lees ook:
Rutte erkent fouten in coronabeleid: 'Had steviger gemoeten'

Rotterdam heeft eerder dit jaar al een afsteekverbod op consumentenvuurwerk voor heel de gemeente ingesteld. De vuurwerkbranche kondigde onlangs aan dat ze dat besluit gaat aanvechten.

Veertiende keer

Het zou dit jaar de veertiende keer zijn dat de 'grootste, meest indrukwekkende en spectaculaire vuurwerkshow van Nederland' bij de Erasmusbrug zou worden gehouden. De show was de laatste jaren live op tv te volgen.

Premier Rutte trekt boetekleed aan: 'Coronabeleid kon steviger'

01:41
Het coronabeleid van het kabinet had steviger gemoeten, zei premier Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer.