Gevolgen coronamaatregelen

Theaters en poppodia gaan massaal dicht: 'Zien er geen brood meer in'

14 oktober 2020 19:58 Aangepast: 14 oktober 2020 20:02
Toeschouwers bij de deur van Carré. (archief) Beeld © ANP

Grote theaters en poppodia door het hele land willen geen voorstellingen organiseren nu er weer strengere coronamaatregelen zijn afgekondigd. Ze zien er geen brood meer in als ze maar maximaal dertig mensen mogen uitnodigen.

Veel instellingen kregen eerder een ontheffing om meer mensen te ontvangen, maar vanaf vanavond 22 uur zijn de regels weer strenger. Er mogen nog maar maximaal dertig mensen binnen en uitzonderingen zijn nergens meer toegestaan. 

Carré: 'Deuren blijven dicht'

Koninklijk Theater Carré in Amsterdam houdt de deuren tot ten minste 27 oktober dicht. "Helaas is het toegestane aantal van dertig bezoekers voor ons theater niet haalbaar met een capaciteit van 1756 stoelen. Bezoekers zullen zo snel mogelijk op de hoogte worden gesteld", schrijft het theater op de website.

Het Luxor in Rotterdam heeft alle voorstellingen die tot en met 25 oktober gepland stonden geannuleerd.

DeLaMar: 'Langere periode gesloten'

Het DeLaMar Theater blijft voor een langere periode gesloten. Op de site schrijft het theater: "We hebben de afgelopen tijd ontzettend ons best gedaan om voorstellingen aan te bieden voor een kleiner publiek, maar met een capaciteitsbeperking van dertig personen kan de programmering de komende tijd helaas niet doorgaan."

"We hebben dan ook het moeilijke besluit genomen om ons theater in ieder geval tot en met 15 november te sluiten", meldt het Amsterdamse theater op zijn website.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe maatregelen: horeca weer dicht, koopavonden korter, mondkapje komt er

Tilburg, Maastricht en Emmen

Ook popcentrum 013 in Tilburg zal de komende weken dicht zijn. Het poppodium blijft tot in ieder geval 11 november gesloten. Dat geldt ook voor het Atlas Theater in Emmen en het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

Tivoli Vredenburg in Utrecht blijft wel gedeeltelijk open. Alleen voorstellingen op kleine schaal gaan door. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore