Droge dagen

Geen horeca, geen sport: gelukkig komt de zon er (een beetje) aan

13 oktober 2020 10:53 Aangepast: 14 oktober 2020 17:03
Beeld © Berlinda van Dam

Horeca dicht, minder bezoek thuis, geen sport meer in teamverband: de komende weken beloven niet erg spannend te worden. Bij de intelligente lockdown van het voorjaar werden we getroost door de zon, die toen overvloedig scheen. En nu? "Er komen in ieder geval wat droge dagen aan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Concept-coronapakket: strengere maatregelen horeca, amateursport en ov

Echt warm zoals in het voorjaar gaat het nu natuurlijk niet worden. De winter komt eraan, en dus heb jij je winterjas misschien al wel aan gehad. Maar toch is er wel wat positiefs te melden. De gure dagen liggen namelijk wel even achter ons, weet Maurice Middendorp van Buienradar. Het wordt droog, en als je even geduld hebt, gaat zelfs de temperatuur wat omhoog.

Herfstwandeling

Vandaag valt er hier en daar nog wel wat regen, maar vanaf morgen is dat voorbij. En extra mooi: de wind gaat ook liggen. Als je er de komende dagen dus toch even uit wil om uit je eigen huis te ontsnappen, dan is een boswandeling tussen de herfstkleuren een prima keuze. Maar doe wel even een dikke trui aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kleine kans dat je een herfstdip krijgt: 'Depri word je niet door seizoenswisseling'

De komende dagen wordt het namelijk nog niet erg warm. Vandaag een graad of 13, morgen 12, en donderdag zal het gemiddeld 11 graden worden, zegt Middendorp. "Na het weekend gaat de temperatuur omhoog. Het kan boven de 15 graden worden. Al gaat het dan ook wel weer wat regenen."

Zon steeds meer aanwezig

De vraag is: komt de zon ook langs de komende dagen. Het antwoord: ja, maar niet heel veel. Middendorp: "Morgen is een vrij bewolkte dag, gedurende de week krijgt de zon iets meer ruimte en in het weekend is het misschien wel de helft van de dag zonnig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore