Mensen zonder inkomen

Rode Kruis zamelt geld in voor voedselhulp tijdens coronacrisis

12 oktober 2020 04:41 Aangepast: 12 oktober 2020 04:46
Ter illustratie: een medewerker van de Voedselbank deelt brood uit. Beeld © ANP

Het Rode Kruis opent gironummer 7244 voor voedselhulp. De hulporganisatie wil geld inzamelen voor mensen die door de coronacrisis hun inkomen zijn kwijtgeraakt. "Nu de crisis langer aanhoudt en steeds meer mensen te weinig geld hebben voor een maaltijd, moeten we onze hulp opschalen."

Het Rode Kruis hoopt zeker 3000 mensen in Nederland iedere dag van ten minste één maaltijd te voorzien met het opgehaalde geld.

Arbeidsmigranten

Het gaat om mensen die door de coronacrisis inkomen zijn kwijtgeraakt en geen geld meer hebben voor voedsel.

"Veel ongedocumenteerden of arbeidsmigranten die zwart werk doen, bijvoorbeeld als schoonmaker of in de horeca, zijn tijdens de coronacrisis hun werk kwijtgeraakt", vertelt een woordvoerder van het Rode Kruis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rode Kruis vreest grootste humanitaire crisis sinds Tweede Wereldoorlog

Ook geeft de hulporganisatie ondersteuning aan dak- en thuislozen en aan gezinnen die door verlies van inkomen tijdens de crisis niet meer rond kunnen komen.

Helpende hand

Het is niet de eerste hulpactie die het Rode Kruis opzet sinds het begin van de coronacrisis. Zo werd er eerder al een telefoonnummer in het leven geroepen voor kwetsbaren die een helpende hand of luisterend oor nodig hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan en Romy helpen als vrijwilliger corona te bestrijden

Het Rode Kruis helpt mensen die het financieel zwaar hebben al maandenlang met voedselpakketten en boodschappenkaarten.

Tot einde van het jaar

Sinds mei zijn er zo'n 25.000 voedselpakketten en 25.000 boodschappenkaarten uitgedeeld. Met zo'n kaart kunnen mensen zelf naar de supermarkt om eten uit te kiezen. "We willen tot het einde van het jaar mensen kunnen blijven ondersteunen", vertelt de woordvoerder.

Er leven in Nederland naar schatting van Amnesty International enkele tienduizenden mensen zonder een geldige verblijfsvergunning. Zij kunnen of willen vaak geen hulp aannemen van reguliere instanties, omdat ze niet legaal in Nederland verblijven.

Geen school, geen toekomst: corona is nekslag voor deze arme kinderen

In vrijwel heel Latijns-Amerika zijn de scholen al sinds maart gesloten vanwege het coronavirus. Ruim 140 miljoen scholieren zitten al die tijd al thuis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore