Ga naar de inhoud
Te druk in park

Walibi stopt met halloweenactiviteiten vanwege coronavirus

Mensen schuilen voor de regen. Beeld © Twitter/@stefan_930

Attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen schrapt per direct alle halloweenactiviteiten. Gisteren verliep het evenement erg chaotisch en konden de coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden, niet worden gehandhaafd omdat het te druk was.

Volgens een woordvoerster heeft de directie tot het schrappen besloten 'in goed overleg' met de gemeente Dronten en de veiligheidsregio. Walibi riep gisteren halverwege de dag al op om niet meer naar het park te komen vanwege 'verschillende storingen'.

Slecht weer

Walibi had verschillende maatregelen genomen om aan de coronamaatregelen te voldoen, maar door het slechte weer ging het gisteren toch mis.  "We werden verrast door de zware regenval. Mensen gingen schuilen en we merkten dat 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren niet meer goed mogelijk was."

Walibi zegt nog mondkapjes te hebben uitgedeeld. "Maar het voelt, ook gezien de huidige ontwikkelingen rond het virus, niet goed om hiermee door te gaan."

Het park zou vanwege de halloweenfestiviteiten openblijven tot en met 1 november. Die sluiting is nu een week vervroegd naar 25 oktober. Volgens Walibi krijgt iedereen die een kaartje heeft gekocht voor de afgelaste activiteiten uiterlijk in november bericht over een compensatieregeling.