Herfstvakantie

Wisselvallig herfstweer houdt aan: elke dag kans op regen

09 oktober 2020 10:55

In Nederland draait de herfst op volle toeren. Het is wisselvallig en blijft voorlopig wisselvallig. En ook fris, zegt Magdel Erasmus van Buienradar. Morgen wordt het niet warmer dan 12 graden en kunnen er pittige buien vallen.

In de regio Noord staat de herfstvakantie voor de deur. Midden en Zuid zijn een week later aan de beurt. Het natte weer dat we de afgelopen tijd hebben gehad, zien we de komende week niet echt veranderen.

Fris

"Vanavond en morgen trekken er storingen van west naar oost over. Daar kunnen met name in de kustprovincies pittige buien vallen", zegt Erasmus. Op sommige plekken zien we hagel en harde windstoten. En een klap onweer valt ook niet uit te sluiten. 

Het is morgen fris voor de tijd van het jaar. "Normaal is het zo'n 15 graden, nu zitten we met 11 aan de koele kant."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toch weg in de herfstvakantie? Hier zijn we nog wel welkom

De dagen daarna verandert er nog niet veel. Iedere dag is er kans op buien of regen en slechts nu en dan is de zon te zien. Alleen op zondag wordt het iets zonniger. De middagtemperaturen schommelen rond 12 à 13 graden en dat is iets onder normaal. 

Woensdag lijkt droger te worden, zegt Erasmus. "Maar dat is nog best ver weg, dus dat kan in de weerkaarten nog veranderen."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore