#HoudJeMondMartin

Zoon neemt afstand van vader die actievoerde tegen mondkapjes op school

06 oktober 2020 13:16
Martin (links) tijdens zijn oproep op Facebook. Rechts bij de arrestatie. Beeld © Facebook

De zoon van de man die gisteren werd aangehouden toen hij actievoerde tegen het mondkapjesadvies op het Linde College in Wolvega neemt afstand van de acties van zijn vader. "Zijn kant is gehoord, nu is het mijn beurt."

Dit schrijft de jongen  op Instagram, meldt de Leeuwarder Courant. Het Instagrambericht is inmiddels verwijderd. "Ik sta helemaal niet achter wat hij allemaal zegt. Hij zit bij 'Viruswaarheid'. Hij weet hoe ik er over denk. Vertel de waarheid, hij verzwijgt dat."

Mondkapje op school

Sinds gisteren worden leerlingen op middelbare scholen dringend verzocht om een mondkapje te dragen in de gangen. Het Linde College in Wolvega besloot dit advies over te nemen. 

Vader Martin is het daar niet mee eens. Hij riep gisteren op, via livestreams op Facebook, om vanochtend bij de school te demonstreren. Hij wil de mondkapjesplicht 'direct van tafel'. Hij noemde de verplichting 'kindermishandeling'. Hij wekte hiermee de indruk te handelen in het belang van zijn minderjarige zoon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ouder demonstreert tegen mondkapjes op school zoon, politie grijpt in

Maar de zoon laat weten dat hij zijn vader al zeven weken niet zou hebben gezien of gesproken. Hij vertelt dat hij bij zijn moeder woont, omdat hij niet bij zijn vader kan wonen, die zou namelijk de hele dag achter zijn laptop zitten.

"Is verwaarlozing van je kinderen ook geen kindermishandeling?" De zoon voelt zich gebruikt door zijn vader, vertelt hij aan de Leeuwarder Courant

#HoudJeMondMartin

Op de actiedag van zijn vader bleef de zoon weg van school. Hij voert nu actie tegen zijn vader onder de hashtag #HoudJeMondMartin. Hij riep iedereen op zijn standpunt en bericht te delen. Hij heeft het bericht inmiddels verwijderd. De Leeuwarder Courant schrijft dat er gedreigd zou zijn met een rechtszaak. De hashtag gaat inmiddels viral. 

De vader heeft inmiddels op zijn Facebookpagina gereageerd op de ophef. Hij noemt het artikel van Omrop Fryslan over #HoudJeMondMartin 'walgelijk'. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore