Ga naar de inhoud
Geluidsoverlast

Politie beëindigt in verschillende plaatsen illegale feesten

Beeld © Track88

De politie heeft rond 9.00 uur vanochtend een eind gemaakt aan een illegaal feest in en rond een loods in Weert. Daar waren zo'n 100 mensen op afgekomen.

De feestgangers hadden zich verzameld aan de Vliesvenweg, waar ze harde muziek draaiden. Volgens lokale media ging het om een raveparty. Na meerdere meldingen van geluidsoverlast greep de politie in.

Duitsland en België

Er zouden deelnemers uit onder andere Duitsland en België zijn geweest, en mogelijk ook uit Frankrijk. Of de aanwezigen een boete of andere straf krijgen, is nog niet bekend.

Bekijk hier de beelden:

00:26

Iets soortgelijks gebeurde in Ammerzoden, waar 21 mensen werden bekeurd die in een bedrijfspand aan het feesten waren.

In de regio Haarlem werden vannacht ook twee illegale feesten gestopt. In een bunker bij de Westbroekerplas in Velserbroek waren tientallen mensen aan het feesten. Agenten hebben daar van zoveel mogelijk mensen de gegevens genoteerd, zij kunnen een boete verwachten.

Viaduct

Het andere feest was bij een viaduct aan de Haarlemmerstraatweg bij Haarlemmerliede. Daar waren twintig mensen bij een illegaal feest. Ook zij kunnen een boete verwachten.

In het Utrechtse Griftpark zorgde een groep jongeren voor grote overlast. De groep kreeg meerdere waarschuwingen, maar weigerde te vertrekken en voldoende afstand te houden. Een deel van de groep is daarom bekeurd.