Reizigers urenlang vast

'Zwaar beschadigde bovenleiding': nog geen treinen tussen Amersfoort en Amsterdam

01 oktober 2020 08:41 Aangepast: 01 oktober 2020 10:25
De schade aan de bovenleiding is groot. Beeld © ProRail

Tussen Amersfoort en Amsterdam rijden tot waarschijnlijk 09.00 uur geen treinen. Meer dan een kilometer bovenleiding is er zwaar beschadigd geraakt en reizigers zaten gisteravond urenlang vast in een gestrande trein.

Dat meldt ProRail. Eerder vanochtend meldde ProRail dat vanaf 07.00 weer treinen konden rijden over enkel spoor. Dat wordt waarschijnlijk 09.00 uur, meldt de spoorbeheerder.

Het gaat om meer dan een kilometer bovenleiding tussen Naarden en Weesp die zwaar beschadigd is. Rond 18.00 uur gisteravond strandde er een trein, met zo'n 100 reizigers aan boord.

In een polder

Die passagiers zaten ruim twee uur vast in de gestrande trein. Dat kwam volgens ProRail omdat de plek, middenin een polder, slecht bereikbaar was met evacuatiemateriaal.

Uiteindelijk lukte het de incidentenbestrijders van de spoorbeheerder om een vervangende trein nabij de gestrande trein te krijgen. Reizigers zijn vervolgens overgestapt.

Reizigers op dit traject worden geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore