Uitgelopen werkzaamheden

Tot 17.00 uur geen treinen tussen Zwolle en Amersfoort

28 september 2020 05:35
Het vervangen van de wissels bij Nijkerk duurt langer dan verwacht. Beeld © ProRail

Het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort blijft nog de hele dag gestremd omdat werkzaamheden bij Nijkerk zijn uitgelopen. De NS waarschuwt reizigers intussen: gebruik niet onze reisplanner, maar die van 9292, omdat de reisadviezen niet kloppen.

De vernieuwing van vier wissels bij het station van Nijkerk had vanochtend vroeg klaar moeten zijn, maar loopt door tegenvallers flink uit. Daarom rijden er tot zeker 17.00 uur vandaag geen treinen maar bussen tussen Amersfoort en Zwolle.

Volgens ProRail lopen de werkzaamheden vertraging op door 'defect materiaal' en 'een moeilijk bereikbare locatie'. De werkzaamheden begonnen al op vrijdagnacht. Later zal met de aannemer 'uitgebreid geëvalueerd' worden, schrijft ProRail

Reisadviezen kloppen niet

Reizigers kunnen omreizen via Deventer. Ook rijden er NS-bussen tussen Putten en Amersfoort Vathorst. Reizigers die vandaag tussen Zwolle en Amersfoort reizen moeten hun treinreis niet plannen via de NS planner, omdat niet alle reisadviezen kloppen. De NS raadt mensen aan om hun reis te plannen via 9292.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore