Zeeland

Politie zet bestuurder aan de kant met 60 kilo lachgas in auto

26 september 2020 10:17 Aangepast: 26 september 2020 10:23
De aangetroffen drukhouders met lachgas. Beeld © Politie

Een 23-jarige man is gisteren op de A58 richting Vlissingen aangehouden. In zijn auto trof de politie dertig drukhouders met in totaal 60 kilo lachgas aan.

Het was bij de politie bekend dat deze man eerder lachgas had gehaald in de Randstad, en vervolgens had verkocht in zijn woonplaats Terneuzen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aaron (25) kreeg een dwarslaesie door lachgas: 'Ik heb zó veel spijt'

De politie zag de automobilist gisteravond rond 21.00 uur richting Vlissingen rijden. Ze zetten de auto bij een benzinestation aan de kant. De man werd aangehouden en naar een politiebureau gebracht voor verhoor. 

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij niet voldeed aan de regels voor het transport van gevaarlijke stoffen.

'Enorme schade'

Afgelopen jaar is voor het eerst in kaart gebracht hoeveel slachtoffers van lachgas er in het ziekenhuis zijn behandeld en wat de exacte lichamelijke schade is. Neurologen zagen het afgelopen jaar meer patiënten dan ooit en het aantal slachtoffers blijft toenemen.

Ten minste 64 jongeren zijn de afgelopen twee jaar met een gedeeltelijke dwarslaesie in het ziekenhuis behandeld vanwege het gebruik van lachgas. Dat blijkt uit een steekproef van de Nederlandse vereniging voor Neurologie (NVN). De schade kan enorm zijn en de slachtoffers zijn jong: gemiddeld 22 jaar.

Deze klachten kun je krijgen na lachgas: hoofdpijn tot dwarslaesie

De afgelopen twee jaar kregen ruim 60 jongeren na excessief gebruik van lachgas last van klachten die op een dwarslaesie lijken. Maar hoe werkt de drug precies en welk effect heeft het volgens neurologen op je hersenen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore