Ga naar de inhoud
Niet zingen en juichen

Laatste kans voor voetbalfans: 'Hou je aan de regels, anders geen publiek meer'

Willem II-fans op het Olympiaplein afgelopen week. Beeld © SQ Vision

Als het voetbalpubliek zich dit weekend niet aan de regels houdt, overweegt het kabinet om geen publiek meer toe te staan bij wedstrijden. "Als je je cluppie graag live wil blijven zien, houd je dan aan de regels."

Dit zegt minister Tamara van Ark voor Medische Zorg en Sport tegen het Algemeen Dagblad. "Mochten de afspraken weer worden geschonden, dan wordt het een ander verhaal. Dan wordt er bijvoorbeeld voortaan gespeeld zonder publiek."

Willem
Lees ook:
Willem II-fans over kritiek: 'Na een paar bier is het gewoon fuck corona'

Van Ark verwees naar de grote groep Willem II-supporters die donderdagavond in Tilburg samenkwamen voor een feest. Op een plein werd gezongen en gedanst, zonder dat de coronaregels werden nageleefd.

Niet juichen en zingen

Daarnaast bleek het afgelopen weekend lastig voor voetbalsupporters om niet te juichen en zingen in stadions. Ook premier Mark Rutte was er toen niet over te spreken. 

Rutte over schreeuwende Feyenoordsupporters

00:18
Minister-president Mark Rutte ergerde zich afgelopen week flink aan de voetbalfans die uitgebreid juichten en geen afstand hielden.

"We moeten met zijn allen de verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken", aldus minister Van Ark in het AD. "Onverantwoorde taferelen horen daar zeker niet bij." Daarom vindt ze dat supporters die hun club live willen zien zich ook aan regels moeten houden. "Of kijk de wedstrijd thuis als je je niet kunt inhouden."

Feyenoord-ADO

Morgen staat de wedstrijd Feyenoord tegen ADO Den Haag op het programma, twee clubs met een fanatieke aanhang. "Dit lijkt me een fantastische gelegenheid om te laten zien dat het wél kan", vindt Van Ark.

Virologen
Lees ook:
Virologen teleurgesteld na feest Willem II: 'Virus houdt ook van voetbal'