Coronaregels overtreden

Gedrag Willem II-fans 'zorgelijk', ziekenhuis betreurt overtreden coronaregels

25 september 2020 11:32 Aangepast: 25 september 2020 15:32
Minister Tamara van Ark. Beeld © ANP

Heel zorgelijk, vindt minister Van Ark (Medische Zorg) het schenden van de coronaregels door feestende voetbalfans in Tilburg. Zij stonden veel te dicht op elkaar toen ze gisteravond een wedstrijd van Willem II keken op een plein in de stad. Burgemeester Weterings legt de verantwoordelijkheid bij de supporters.

Weterings, ook voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, gaf een vergunning voor het feest bij het stadion. Naar eigen zeggen omdat de fans anders toch bij elkaar zouden zijn gekomen voor de wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tegen Rangers FC.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burgemeester Tilburg: 'Bijeenkomst Willem II-fans bewuste keuze'

Zorgelijk

Als voetbalsupporters zich niet aan de coronaregels houden dan kan dat ertoe leiden dat ze niet meer in het stadion mogen komen, waarschuwde minister Van Ark vanochtend voor aanvang van de ministerraad. "Ik vind het heel zorgelijk wat daar gebeurde. Ik hoop echt dat de mensen zich aan de afspraken houden, want het zou gewoon hartstikke zonde zijn als we moeten terugschakelen."

Sinds september mogen weer fans in het voetbalstadion komen. Dan moeten ze onder meer afstand houden en niet schreeuwen en zingen. Aan deze regels hielden de supporters in de Brabantse stad zich op het plein niet.

Het Elisabeth-Twee-Steden-ziekenhuis in Tilburg zegt het te betreuren dat de coronaregels niet zijn nageleefd. "Het is aan de gemeenteraad van Tilburg om te bepalen wat zij vinden van de beslissing die hiertoe geleid heeft", aldus het ziekenhuis in een verklaring.

"We zien een toename van coronapatiënten. Er is alle reden voor alertheid en het naleven van de regels. Dat gebeurde hier niet. Heel vervelend dat dit gebeurt op nauwelijks één kilometer afstand van het ziekenhuis, waar medewerkers druk bezig zijn met patiënten die positief getest zijn op het virus."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen strafblad meer na coronaboete, ook voor oude gevallen

Zeven aanhoudingen

De politie heeft in Tilburg zeven mensen aangehouden in de buurt van het stadion van Willem II. Het zevental wordt verdacht van erfvredebreuk. Ook hadden zij vermoedelijk zwaar vuurwerk bij zich, maar dat wordt nog onderzocht.

De zeven mannen, zes Tilburgers en een man uit Goirle, zijn tussen de 22 en 35 jaar. De politie zegt een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk te hebben aangetroffen, die de explosievenopruimingsdienst onschadelijk heeft gemaakt. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore