Even geen speeltje

Kinderboekenweek: geen speeltje, maar leesboek bij Happy Meal

25 september 2020 06:24
Een McDonald's-filiaal in Enschede. Beeld © ANP

Vanaf komende woensdag vinden kinderen die bij McDonald's hun Happy Meal openen een leesboekje bij hun maaltijd, in het kader van de Kinderboekenweek. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) wil samen met de fastfoodketen lezen en voorlezen stimuleren.

Sinds begin vorig jaar kunnen de jongste klanten van McDonald's al kiezen tussen een speeltje of een leesboekje in hun Happy Meal. Volgens de fastfoodketen werden er sindsdien ruim 900.000 boekjes uitgedeeld aan kinderen. 

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek, die loopt van 30 september tot en met 11 oktober, zit bij elke maaltijd een boekje en komt de keuze voor het speeltje te vervallen. "Zo bereiken we een grote groep nieuwe potentiële lezers en creëren we nog meer mooie lees- en voorleeservaringen", zegt Eveline Aendekerk, directeur van de Stichting CPNB.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voortaan een leesboek bij Happy Meal: 'Belangrijk dat kinderen opgroeien met taal'

Bij de Stichting Lezen & Schrijven werd vorig jaar al enthousiast gereageerd op de actie. "Het is ontzettend belangrijk dat kinderen opgroeien met taal en al vanaf een jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen'', sprak directeur Geke van Velzen van de stichting destijds.

Minder leuk

"Kinderen vinden lezen steeds minder leuk en er wordt dan ook steeds minder gelezen", zegt Maartje Overmars, marketinghoofd van McDonald's. "Met deze campagne kunnen we nog meer mensen laten genieten van een mooi verhaal."

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar 'En toen?'. Bij de kindermaaltijden worden boeken uit de reeks 'Avonturen van de Boomtop-tweelingen' van schrijfster Cressida Cowell, bekend van kinderboek 'Hoe tem je een draak?', bijgevoegd.

Aendekerk: "Kinderen kunnen er op een leuke en ontspannen manier ook nog wat van leren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laura maakt voorleesvideo's voor haar leerlingen

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore