'Met dood bedreigd'

Nieuwe foto's opgedoken van Ridouan Taghi: 'Ik ben dagenlang zwaar mishandeld'

22 september 2020 17:16 Aangepast: 22 september 2020 20:18
Deze foto van Ridouan Taghi werd op 19 december gemaakt na aankomst in de EBI in Vught. Beeld © EenVandaag

Topcrimineel Ridouan Taghi zegt na zijn arrestatie in Dubai ernstig te zijn mishandeld. In een verklaring aan EenVandaag schrijft hij dat agenten uit Dubai en Marokko hem met de dood hebben bedreigd. "Terwijl ik plat op de grond lag, werd mij een pistool op het hoofd gezet."

"De agenten vertelden dat ze opdracht hadden gekregen om mij dood te schieten. Daarna ben ik helemaal in elkaar getrapt", schrijft Taghi aan EenVandaag. Hij beweert te zijn toegetakeld met een stroomstootwapen.

Nepfoto

Volgens Taghi is de bovenstaande foto bewerkt. Daarop zijn geen verwondingen te zien. "Alle wonden in mijn gezicht, zoals mijn gebroken neus, zijn weggefotoshopt." 

Zijn advocaat Inez Weski heeft nieuwe foto's overhandigd aan EenVandaag die op 19 december 2019 werden gemaakt bij aankomst van Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting van Vught. De foto's zijn gemaakt door een arts van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Taghi werd op 16 december aangehouden in zijn schuilplaats in Dubai. Volgens Weski zijn er volop regels met voeten getreden bij zijn arrestatie en snelle overdracht aan Nederland.

Taghi wordt ervan verdacht dat hij een bende heeft geleid die een reeks liquidaties heeft gepleegd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore