Nederland

Britt Dekker schrijft ode aan moeder in de zorg: 'Ik doe wel mee'

22 september 2020 15:05 Aangepast: 22 september 2020 16:24
Beeld © Instagram @brittdekker92/ANP

De BN'er-actie #Ikdoenietmeermee doet veel stof opwaaien vandaag. Ook Britt Dekker (28) is ervan op de hoogte en wil graag aan haar volgers vertellen waarom zij juist #welmeedoet.

"Ik hoop dat jullie wel mee blijven doen"

Voor Britt is het duidelijk: veel van haar volgers hebben 'bij artiesten waar jullie tegenop kijken' de actie voorbij zien komen. Omdat haar eigen volgers tot dezelfde doelgroep behoren vindt ziet ze het haar verplichting om zich erin te mengen. De presentatrice plaatst daarom een foto van haar moeder, die afgelopen pasen op de IC werkte. Ze schrijft: 'Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britt Dekker en Marga Bult vallen Akwasi publiekelijk af

Britt legt uit dat het IC-personeel via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan de naasten van de coronapatiënten die elk moment konden overlijden. 'Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes, maar ik hoop dat jullie wel mee blijven doen om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen', sluit ze af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilfred Genee gaat met Britt Dekker schapen drijven

Britt Dekker plaatst het bericht naar aanleiding van de hashtag #ikdoenietmeermee, waarmee bekende Nederlanders hun ongenoegen uiten over het huidige coronabeleid. Hier lees je er alles over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore