Klimaatactivisten

Extinction Rebellion blokkeert druk kruispunt Amsterdam

21 september 2020 08:13 Aangepast: 21 september 2020 09:51
Beeld © NLRebellion (via Twitter)

Een paar honderd demonstranten van de actiegroep Extinction Rebellion blokkeerden vanochtend een druk kruispunt in Amsterdam.

Het gaat om de drukke Europaboulevard, ter hoogte van De Boelelaan in de buurt van het zakengebied de Zuidas.

De klimaatactivisten blokkeerden de weg rond 07.30 uur. Ze droegen mondkapjes en hadden spandoeken bij zich. Een aantal had zich vastgeketend.

Geen gehoor

De politie begon tegen 9.00 uur de betogers weg te halen. De naar schatting 250 demonstranten gaven geen gehoor aan een herhaalde oproep om weg te gaan. De sfeer is rustig en actievoerders laten zich veelal zonder problemen wegvoeren.

De actievoerders worden afgevoerd in bussen van vervoersbedrijf GVB naar een locatie elders in de stad.

Vrijdag blokkeerden klimaatactivisten ook al een kruispunt op de Zuidas in Amsterdam om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De politie maakte toen na een aantal uren een einde aan de blokkade, omdat blokkades door de gemeente waren verboden.

Zuidas

Vrijdag blokkeerden klimaatactivisten ook al een kruispunt op de Zuidas in Amsterdam om aandacht te vragen voor het klimaat. Ook dit weekend waren er acties.

De politie maakte vrijdag na een aantal uren een einde aan de blokkade, omdat blokkades door de gemeente waren verboden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore