Ga naar de inhoud
Beroving horloge

Rolex die Bas van Wijk leven kostte, was nep

De doodgeschoten Bas van WIjk. Beeld © Politie

De Rolex waar de 24-jarige Bas van Wijk om werd doodgeschoten op 8 augustus op Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer, was nep. Dat zegt het OM. Van Wijk wilde die dag voorkomen dat een dief het horloge van een vriend stal, waarna hij werd doodgeschoten.

De dood van Van Wijk leidde tot grote verontwaardiging. In zijn woonplaats Badhoevedorp werd een stille tocht gehouden en ook op het Museumplein kwamen tientallen mensen bijeen om te demonstreren onder het motto 'Gerechtigheid voor Bas’.

Stille tocht voor Bas van Wijk

01:24
'Woede komt je oren uit'

Vlak na de schietpartij werden vijf mannen gearresteerd. Een van hen bekende te hebben geschoten. De 20-jarige Samir El Y., wordt verdacht van moord dan wel doodslag, afpersing en overtreden van de wet wapens en munitie. De verdachte vertelde de politie waar de Rolex en het vuurwapen lagen. Uit onderzoek blijkt nu dat de Rolex niet echt was, meldt Het Parool.

Rolexen zijn erg populair bij criminelen vanwege hun waarde en toegenomen populariteit. Dinsdag staat er een bende terecht voor het stelen van de dure horloges.

Gewelddadig
Lees ook:
Gewelddadig beroofd van peperdure Rolex: 'Soms moet ik gigantisch huilen'