Strenge maatregelen

Nachtje doorhalen zit er in Randstad even niet meer in

20 september 2020 07:41 Aangepast: 20 september 2020 07:47
Om twaalf uur sluiten de deuren in de horeca in de vier grote steden. Beeld © ANP

Afgelopen nacht konden ze in de Randstad nog één keer tot diep in de nacht de kroeg in. Maar daar komt voorlopig een einde aan. Vanaf vandaag gelden strengere regels voor de horeca in zes risicogebieden, waaronder de vier grote steden.

De Randstad krijgt vandaag vanaf 18.00 uur te maken met de strengere maatregelen om het oplaaiende coronavirus in te dammen.

Horecagelegenheden mogen vanaf middernacht geen nieuwe gasten binnen laten, om 01.00 uur gaan ze dicht. Voor groepen gaat een maximale grootte van vijftig personen gelden. Voor uitvaarten, demonstraties, religieuze bijeenkomsten en scholen geldt een uitzondering.

Deze maatregelen gelden voor veiligheidsregio's Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden.

In deze zes risicogebieden is het aantal besmettingen met het coronavirus de laatste dagen zo snel gestegen dat ze als 'zorgelijk' gelden. Dit is de op een na hoogste alarmfase, de hoogste alarmfase met hardere maatregelen geldt nergens.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Regionale coronamaatregelen: hoe staat jouw regio ervoor?

Naast de extra maatregelen die het kabinet voor de zes regio's instelt, komen ze zelf ook in actie. Amsterdam en Haarlem en omliggende gemeenten sluiten parken af om illegale feesten tegen te gaan.

In een groot deel van de Randstad krijgen openbare gebouwen als gemeentehuizen, bibliotheken en zwembaden speciale uurtjes voor kwetsbare groepen als ouderen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kroeg eerder sluiten, goed plan? 'Virussen houden zich niet aan openingstijden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore