Grote brand

Kringloopwinkel gaat in vlammen op, tientallen huizen ontruimd

20 september 2020 06:53 Aangepast: 20 september 2020 07:26
Brandweer is massaal uitgerukt voor de brand Beeld © Mizzle Media

In een kringloopwinkel aan de Postjesweg in Amsterdam-West heeft afgelopen nacht een zeer grote brand gewoed. Door de flinke rookontwikkeling zijn veertig tot vijftig woningen in een aanpalend flatgebouw van acht verdiepingen ontruimd.

De hulpdiensten rukten massaal uit, zegt een woordvoerder. "Ongeveer negentig mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Ze zijn met bussen naar een nabijgelegen hotel overgebracht. Of en wanneer ze kunnen terugkeren is nog onduidelijk."

Het kostte heel veel moeite om het vuur onder controle te krijgen. "In de winkel waren heel veel brandbare goederen aanwezig. We waren daarom wel even bezig."

Zorgen over structuur

De winkel is ingestort en moet volgens haar als verloren worden beschouwd. Volgens de woordvoerder is het vuur naar ten minste een woning overgeslagen. "We hebben zorgen over de structuur van de flat omdat het gebouw urenlang bloot is gesteld aan grote hitte. We gaan onderzoeken wat de gevolgen daarvan zijn."

Volgens de brandweer zijn er voor zover nu bekend geen slachtoffers gevallen. Wanneer de geëvacueerde mensen weer terug kunnen, is nog onduidelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore