'Tien kogels, allemaal raak'

Levenslang geëist tegen vader en zoons om viervoudige moord Enschede

18 september 2020 11:19 Aangepast: 18 september 2020 12:41
De moord werd gepleegd in een growshop. Beeld © GinoPress

Het OM eist een levenslange celstraf tegen de drie hoofdverdachten van een viervoudige moord in Enschede. Vader Camil A. en zijn zoons Dejan A. en Denis A. zouden verantwoordelijk zijn voor het doodschieten van vier mannen in een growshop in de Twentse stad.

Volgens justitie is er genoeg bewijs dat de drie verdachten de vier slachtoffers samen om het leven hebben gebracht. Daarbij komt dat de drie verdachten volledig verantwoordelijk zijn voor elkaars daden, betoogde het OM. De aanklacht luidt moord in vereniging. "Ik beschouw de verdachten als een geheel, als een trio", zei de officier.

De drie verdachten van de viervoudige moord in Enschede werkten nauw samen en dat maakt dat ze alle drie verantwoordelijk zijn voor de schietpartij, vindt het OM. Het is dan ook niet relevant welke verdachten de twee wapens hebben gehanteerd om de tien dodelijke schoten te lossen. 

 

Dejan A. (links), Camil A. (midden), Denis A. (rechts) Dejan A. (links), Camil A. (midden), Denis A. (rechts)

Justitie gaat uit van een financieel motief, de verdachten hadden volgens het OM een financieel conflict met een van de slachtoffers, Artur Sargsyan. Hij zou als eerste zijn doodgeschoten en zijn beroofd van enkele duizenden euro’s die hij op zak had. Daarna zouden de drie overige slachtoffers zijn omgebracht, omdat zij in de visie van het OM getuige waren van de moord.

De slachtoffers zijn van dichtbij in hun hoofd geschoten. De omstandigheden wijzen op weloverwogen geloste schoten, stelt het Openbaar Ministerie. "Het waren tien kogels, ze waren allemaal raak."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie wil meer weten over slachtoffers liquidatie Enschede en toont foto's

De slachtoffers Tuan Nguyen, Mijkel Akfidan, Artur Sargsyan en Max Klaassen. De slachtoffers Tuan Nguyen, Mijkel Akfidan, Artur Sargsyan en Max Klaassen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore