Case closed

Politie vindt alleen metalen balk in laatste zoektocht naar Hans en Piet

17 september 2020 20:25 Aangepast: 17 september 2020 20:36
Hans Martens (links) en Piet Hölskens.

Agenten hebben in hun zoektocht naar de sinds 1974 vermiste Piet en Hans geen auto aangetroffen in de bodem van zandwinningsplas De Brink in het Brabantse Liessel. Ze vonden alleen een metalen balk.

De vondst betekent het einde van de zoektocht door de politie naar Piet Hölskens (22) en Hans Martens (21), die na een bezoek aan een café in Deurne in maart 1974 spoorloos verdwenen.

De politie zocht sinds vorige week dinsdag samen met een gespecialiseerd bedrijf in zandwinningsplas De Brink. De politie houdt er rekening mee dat de twee zijn vermoord. De zaak is inmiddels verjaard, maar toch deed de politie de afgelopen dagen een ultieme poging om het vermiste tweetal te vinden.

Opgerolde staalkabel

De hoop was daarbij gevestigd op de nooit teruggevonden auto van Piet, een Fiat Coupe 850. Nabestaanden en de politie hoopten dat die auto in de bodem van de plas zou liggen.

Metingen wezen uit dat er twee plekken waren onder water waar metaal zou kunnen liggen, maar nu blijkt dat er op de tweede plek alleen een metalen balk ligt. Eerder werd al een opgerolde staalkabel gevonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ultieme zoektocht naar sinds 1974 vermiste vrienden Piet en Hans

Geheime relatie

In 2014 werden familieleden ingelicht over het scenario dat de twee zouden zijn omgebracht. Martens zou een geheime relatie gehad hebben met een getrouwde vrouw en zou naar een verlaten plek zijn gelokt en gedood. Hölskens zou als getuige van het gebeuren ook zijn vermoord.

De afgelopen twee jaar werd er meermaals gezocht naar Martens en Hölskens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De moord op Jans broer is verjaard: 'Pas als zijn moordenaar wordt gepakt, heb ik rust'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore