Adviezen aangepast

Kan ik nu nog wel naar België of Duitsland reizen?

17 september 2020 19:13 Aangepast: 17 september 2020 19:17
De Nederlands-Belgische grens bij Lanaken. Beeld © ANP

Onze buurlanden België en Duitsland hebben allebei hun reisadviezen voor Nederland aangepast. Maar wat betekent dit voor jou en je reis naar deze landen?

Duitsland heeft Noord-Holland en Zuid-Holland als risicogebied bestempeld. België ging nog een stapje verder. Vanaf morgenmiddag geldt voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland code rood. Reizen vanuit deze landen naar ons land wordt dus voor een gedeelte afgeraden. 

Duitsland

Andersom gelden er andere regels. Het reisadvies voor Duitsland is nog steeds geel. Dat betekent dat vakanties toegestaan zijn, maar dat er wel veiligheidsrisico's aan verbonden zijn.

In Duitsland wordt onderscheid gemaakt voor reizigers uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en de rest van Nederland. Als je uit één van deze twee provincies komt, moet je je bij aankomst in Duitsland preventief laten testen. Ook wordt gevraagd om veertien dagen in zelfquarantaine te gaan. Het test- en quarantaineadvies van de Duitse overheid geldt niet voor reizigers die uit de andere Nederlandse provincies komen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wereldwijd meer dan 30 miljoen coronabesmettingen

België

Voor België geldt ook nog steeds code geel, behalve voor de stad Antwerpen en het Hoofdstedelijk Gewest Brussel. Na een verblijf in één van deze gebieden moet je tien dagen in thuisquarantaine in Nederland. Als je er alleen doorheen gereden bent, hoeft dat niet.

In België gelden weer andere regels dan in Duitsland. De Belgische overheid vraagt mensen uit de Nederlandse provincies Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland en Limburg om zich bij aankomst in België preventief te laten testen en veertien dagen in België in zelfquarantaine te gaan.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore