270 kilometer per uur

Motorrijders opgepakt die dollemansrit over A16 filmden

17 september 2020 14:28 Aangepast: 17 september 2020 14:48
Een screenshot van de rit. Beeld © Team Verkeer Zeeland-West-Brabant

De politie heeft twee motorrijders aangehouden die vermoedelijk achter het filmpje zitten waarop te zien is hoe ze met een noodgang van Breda naar Rotterdam rijden. Volgens de politie reden ze met ongeveer 270 kilometer per uur over de snelweg.

Het gaat om een 24-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Waddinxveen. Een derde verdachte wordt nog gezocht.

De twee mannen zijn vanochtend gearresteerd. Ze worden verdacht van poging tot doodslag en opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag. Hun rijbewijzen zijn ingenomen. De politie meldt verder dat de identiteit van de derde verdachte bekend is. Hij wordt opgeroepen zich te melden.

In 11 minuten van Breda naar Rotterdam

Afgelopen maand ging er op sociale media een filmpje viraal waarop te zien is dat drie motorrijders in 11 minuten van Breda naar Rotterdam rijden over de A16. Daarbij haalden ze het overige verkeer zowel links als rechts in.

Naar aanleiding van het filmpje startte de politie een onderzoek. Aan de hand van beelden van verkeerscamera’s en door tips van burgers is de identiteit van de mannen achterhaald. Eind augustus doorzocht de politie al een van hun woningen en werd er onder andere beslag gelegd op elektronische apparaten en één motor. Afgelopen weekend is nog een motor in beslag genomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Motorrijder rijdt in 11 minuten van Breda naar Rotterdam

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore