Vermoorde advocaat

Een jaar na de moord op Derk Wiersum: 'Ik mis hem nog elke dag'

17 september 2020 09:14

Op 18 september vorig jaar, morgen een jaar geleden, werd Nederland opgeschud door de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Bij Jinek vertelt advocaat Veerle Hammerstein, die jaren met Wiersum samenwerkte, over de gevolgen van de moord.

"Ik mis hem nog elke dag", zegt Hammerstein aan tafel bij Eva Jinek. "Als mens, als Derk, als mijn hulplijn die er niet meer is."

Na zijn dood merkte Hammerstein dat ze Wiersum nog vaak zocht: "Ik kwam hem vaak tegen in de rechtbank. Dan zag ik zijn blonde krullen ergens zitten en liep ik even naar hem toe om een vraag te stellen of een kletspraatje te maken. Ik merkte in de weken daarna dat ik op zoek was naar hem."

Veerle Hammerstein en misdaadjournalist Mick van Wely vertellen over de dag van de moord

Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in de rechtszaak rond Ridouan Taghi. Hij werd een jaar geleden, op een woensdagochtend rond half acht, doodgeschoten voor zijn huis in Amsterdam. Hij werd 44 jaar oud. 

Door zijn dood voelen advocaten dat hun vak is veranderd, zegt Hammerstein. "Het plezier in het vak is ons ontnomen. De glans is er een beetje afgegaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore