Nazomeren

Het kwartje valt de goede kant op: het blijft nog even warm en zonnig

16 september 2020 11:11 Aangepast: 16 september 2020 16:04
Net als gisteren blijft het de rest van de week zonnig. Beeld © ANP / Arie Kievit

De barbecue hoeft voorlopig nog niet te worden opgeborgen. Ook na de historische warme dag van gisteren, schijnt de zon uitbundig en de temperaturen blijven ruim boven het gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

Wat dat betreft is het kwartje naar de goede kant gevallen, zegt meteoroloog  Maurice Middendorp van Buienradar. Want de vijf orkanen en stormen die nu voortrazen op de Atlantische Oceaan maken ook in Nederland de weersverwachting onzeker.

Rustig weer

"Voor nu lijkt het dat de orkanen boven de oceaan blijven. En mede daardoor hebben wij nu rustig weer", legt Middendorp uit. "Want ook na de historisch warme dag van gisteren, ziet het er niet slecht uit de komende dagen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vijf orkanen op Atlantische Oceaan: 'Dit is heel bijzonder'

Het blijft warm, de zon schijnt uitbundig en pas zondag kunnen we een beetje bewolking verwachten. "Vandaag schuiven ook in het noorden wat wolkenflarden over, maar de temperatuur is niet mis." Het wordt 20 graden in het noorden van ons land, tot 29 graden in Limburg. 

Zwoele nazomeravond

We kunnen ook een zwoelere nazomeravond verwachten. "Het blijft namelijk vandaag nog lang warm. Rond een uur of negen is het nog 17 graden, en in het zuiden zelfs 23 graden. Ideaal weer om nog een terrasje mee te pakken."

Morgen komt de wind uit het noordoosten en die brengt dan een koelere lucht mee. "Het wordt wat minder warm, met 18 graden in Groningen en Friesland en 27 graden in Limburg, maar we verwachten heel veel zon. Dus het zal prima aanvoelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Megabosbranden in superdroog Amerika door bliksem en stommiteiten

Dit schetst ook het beeld voor het eind van de week. Vrijdag en zaterdag wordt het gemiddeld 21 à 22 graden en zonnig. Pas zondag moeten we rekening houden met wat meer bewolking. "Maar het blijft grotendeels droog en na het weekend laat de zon zich weer wat vaker zien."

Ook volgende week warm

Maandag kan de temperatuur weer stijgen naar 23 graden en er is volgende week zelfs weer kans op zomerse temperaturen van 25 graden of warmer in het zuiden en oosten van ons land.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore