Vermist sinds 1974

Politie blijft zoeken naar Hans en Piet: 'Familie verdient antwoord'

15 september 2020 18:29 Aangepast: 15 september 2020 18:33
Een duiker tijdens de derde dag van de zoektocht naar de in 1974 vermiste Piet Holskens (22) en Hans Martens (21) uit Asten. Beeld © ANP/Hollandse Hoogte

Agenten gaan morgen nieuwe middelen inzetten om de sinds 1974 vermiste Piet en Hans te vinden. "Morgen gaan we met andere middelen het zand verder verwijderen in onze zoektocht", twittert de politie. "De familie verdient een antwoord."

De politie zoekt sinds vorige week dinsdag samen met een gespecialiseerd bedrijf in zandwinningsplas De Brink naar Piet Hölskens (22) en Hans Martens (21), die na een bezoek aan een café in Deurne in maart 1974 spoorloos verdwenen. De politie houdt er rekening mee dat de twee zijn vermoord.

In 2014 werden familieleden over dat scenario ingelicht. Martens zou een geheime relatie gehad hebben met een getrouwde vrouw en zou naar een verlaten plek zijn gelokt en zijn omgebracht. Hölskens zou als getuige van het gebeuren ook zijn vermoord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Komt er na 46 jaar antwoord op de vraag: waar zijn Hans en Piet?

De zaak is inmiddels verjaard, maar toch doet de politie nu een ultieme poging om het vermiste tweetal te vinden. De lichamen bevinden zich mogelijk nog in de nooit teruggevonden auto van Piet (een Fiat Coupe 850), die zich nu in de bodem van de Liesselse zandwinningsplas zou kunnen bevinden.

Uit metingen vandaag blijkt dat de auto nog steeds op dezelfde plek in de Brink kan liggen, zegt de politie. 

Hans Martens (boven) en Piet Hölskens verdwenen 46 jaar geleden. Nu wordt opnieuw naar hun lichamen gezocht. Hans Martens (boven) en Piet Hölskens verdwenen 46 jaar geleden. Nu wordt opnieuw naar hun lichamen gezocht.

De afgelopen twee jaar werd er meermaals gezocht naar de vrienden. Tijdens een eerste onderzoek in 2018, met een sonarboot, vond de politie aanwijzingen dat op twee plaatsen in de bodem onder water metaal lag. Dat zou kunnen zijn van de auto waarin beide vrienden voor het laatst gezien zijn.

Het zoeken naar de twee mannen lag lange tijd stil. Maar de politie hervatte de zoektocht naar de rode Fiat 850 coupé nadat de familie in 2017 een recherchebureau in de arm had genomen. Dat stelt dat beide vrienden zijn vermoord en vervolgens met de auto in De Brink gedumpt zijn. Deze aanwijzingen vond de politie zo serieus, dat besloten werd naar de auto op zoek te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ultieme zoektocht naar sinds 1974 vermiste vrienden Piet en Hans

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore