Drukte spreiden

Het is bloedheet, maar bij Intratuin is het al kerst (vanwege corona)

15 september 2020 15:31 Aangepast: 16 september 2020 08:53
Intratuin hoopt de drukte te spreiden, door eerder te openen. Beeld © ANP (archieffoto)

De mussen vallen van het dak, maar bij tientallen Intratuin-vestigingen hangen al kerstballen in de bomen. Kerst begint daar dit jaar nog iets eerder dan normaal, vanwege de coronamaatregelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tropische septemberdag breekt records: nog nooit zo laat zo warm

Het voelt misschien een béétje gek om nu, met deze temperaturen, een kerstshow op te bouwen. Kerstballen vast te houden. Lichtjes op te hangen. Maar: Joost Vos, assistent-bedrijfsleider bij de Intratuin in Amersfoort, is het wel gewend. "Na de zomer begint hier de kerst."

Drukte spreiden

En die begint nu nog wel wat vroeger, zo laat de Intratuin weten in een persbericht. 65 Intratuin-vestigingen in Nederland, Duitsland en België beginnen nu al met de opbouw van hun kerstafdeling. Eigenlijk gaan de kerstshows altijd in de herfstvakantie open, maar dit jaar doen de meeste winkels dat al in de eerste week van oktober. Om de drukte een beetje te spreiden, vanwege corona. Zodat de anderhalve meter in acht kan worden gehouden. 

Een kerstdorp in de Intratuin in Pijnacker, vorig jaar. Een kerstdorp in de Intratuin in Pijnacker, vorig jaar.

"We zijn ook wat eerder begonnen, omdat we meer ruimte moeten hebben en wat bredere wandelpaden", zegt Vos. "We moesten kritischer kijken naar de route die de klanten zouden lopen in onze vestiging. Daarom werken we ook flink de hoogte in."

Verkeersregelaars

Daarnaast zullen de meeste filialen half november langer open zijn: elke dag tot 21.00 uur. Ook zullen er extra schoonmaakrondes worden gehouden en er worden een soort verkeersregelaars ingezet op de plekken waar het heel druk kan worden. 

Om de drukte te spreiden, gaan veel Intratuinvestigingen al eerder open. Om de drukte te spreiden, gaan veel Intratuinvestigingen al eerder open.

Vos verwacht die drukte in zijn winkel ook: juist in deze tijd. "Kerst wordt dit jaar extra belangrijk. Mensen zitten veel thuis, en willen het extra gezellig maken."

Bovendien wil Vos er 'een echt uitje van maken'. "Er zijn veel zorgen nu door het virus, natuurlijk. We willen dat de mensen die hier even vergeten."

"We verwachten dat kerst dit jaar nog belangrijker wordt." "We verwachten dat kerst dit jaar nog belangrijker wordt."

Voor een kerststormloop vreest Vos niet. Dus ook over maatregelen zoals het dragen van mondkapjes, is nog niets afgesproken.

Gezond verstand  

"Omdat de kerstafdelingen eerder ingericht zijn, zal een groot aantal mensen eerder komen. We spreiden de drukte, en iedereen moet zijn gezonde verstand gebruiken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore