Niet terug na verlof

Tbs'er opgepakt na misbruiken vrouw (51) in Lelystad

15 september 2020 15:04 Aangepast: 15 september 2020 15:12
De politie zocht onder andere met honden naar de tbs'er. Beeld © SPS Media

Na een zoektocht met honden en een helikopter is vanochtend een 37-jarige tbs'er opgepakt. De man was gisteren niet teruggekeerd van zijn verlof naar de tbs-kliniek in Almere waar hij wordt behandeld.

Rond kwart voor 5 gistermiddag misbruikte hij een vrouw die bij de Oostvaardersplassen aan het fietsen was. Hij overviel haar toen ze even pauzeerde bij de Torenvalkweg. Na het misbruik ging hij er op haar fiets vandoor.

De vrouw wist de politie te waarschuwen, die het gebied daarop uitkamde met honden en een helikopter. Na een Burgernet-alert meldde een man de verdachte te hebben gezien. Op basis van zijn signalement ontdekt de politie dat het om de tbs'er gaat. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Helft van tbs'ers op longstayafdeling alsnog uitgestroomd'

Vanochtend vroeg zag de politie de man in Lelystad en kon hij worden aangehouden. Ook nu hij is ingerekend, is de politie nog op zoek naar getuigen

Intern onderzoek

De misbruikte vrouw heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen. De Oostvaarderskliniek, waar de man wordt behandeld, zegt 'enorm geschrokken' te zijn en laat 'vanzelfsprekend' een intern onderzoek uitvoeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore