Vandaag 28 graden

Nog één keer genieten van échte zomerdagen: morgen recordwarm

14 september 2020 02:51 Aangepast: 14 september 2020 08:09
Zomerse taferelen in Maastricht (archieffoto). Beeld © ANP

De nazomer waar we met z'n allen al zo lang op wachten, staat voor de deur. Het hoogtepunt is morgen. Dat zou met 30 graden in De Bilt wel eens de warmste 15 september sinds het begin van de metingen kunnen worden, zegt meteoroloog Leander de Wit van Buienradar.

Vandaag wordt het gemiddeld 28 graden, in het binnenland plaatselijk zelfs 30 graden. Er is geen vuiltje aan de lucht en het blijft aangenaam tot ongeveer 20.00 uur. Daarna daalt de temperatuur tot onder de 20 graden.

Zo warm is het nu in Nederland:

Morgen wordt het in De Bilt 30 graden, met uitschieters tot 33 graden in het zuidoosten. Tropisch dus. Het blijft 20 graden of warmer tot 22.00 uur.

Op de Waddeneilanden blijven de temperaturen overdag iets achter. "Maar met gemiddeld 25 à 26 graden is het ook daar prima vertoeven", zegt De Wit.

Woensdag overgangsdag

Woensdag draait de wind, keert de bewolking terug en wordt het wat koeler. "Een overgangsdag", noemt De Wit dat. "In het noorden wordt het hooguit 22 graden, terwijl in het zuidoosten nog 28, misschien zelfs 29 graden gehaald kan worden."

Vanaf donderdag schommelt de temperatuur tussen de 17 en 20 graden. Het blijft wel zonnig.

Waar komen die warme nazomerdagen vandaan?

De komende periode kunnen we weer genieten van warme nazomerdagen. Maar hoe kan het zo laat in het jaar eigenlijk nog zó warm worden?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore