Monumentale panden

Zeer grote brand in oude centrum Enkhuizen

13 september 2020 06:33 Aangepast: 13 september 2020 07:45
Beeld © Inter Visual Studio

In het centrum van de Noord-Hollandse stad Enkhuizen heeft een grote brand gewoed. De brandweer rukte groot uit. Rond 6.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

De brand brak uit in een historisch pand in de Westerstraat, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. De brandweer sprak aanvankelijk van een zeer grote brand.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat brand woedde op de zolder en de eerste verdieping van een woning boven een winkel. De vlammen kwamen uit het dak, is op beelden te zien.

Veel waterschade

"Gezien de binnenstad vrij bepakt is, is de brandweer groot uitgerukt. Er is veel water gebruikt om uitbreiding te voorkomen. Er zal bij omliggende panden daarom veel waterschade zijn."

Meerdere bewoners van omliggende huizen werden opgevangen in het restaurant het Wapen van Enkhuizen. Omwonenden werd gewaarschuwd om ramen gesloten te houden on verband met de rookontwikkeling.

Over de oorzaak is niks bekend. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer zal de komende uren nog druk zijn met nablussen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore