Ga naar de inhoud
Tropisch warm

Ongewone septemberwarmte op komst: dinsdag wordt het 30 graden

Beeld © ANP

Goed nieuws voor de liefhebber van warm weer: vanaf morgen kun je je hart ophalen, met temperaturen van in de 20 graden. Dinsdag kan het zelfs tropisch worden, met temperaturen van rond de 30 graden. Dat is ongewoon hoog voor de tijd van het jaar.

Vandaag is het nog niet echt fantastisch. In het hele land is er hoge bewolking, met af en toe wat ruimte voor de zon. In het noorden van het land kan nog wat motregen vallen. Morgen lopen de temperaturen op: aan het eind van de middag komt de zon en wordt het zo'n 22 of 23 graden in Limburg, en 19 of 20 graden in de rest van het land.

Echt warm wordt het maandag en dinsdag, dan wordt het zelfs strandweer. De temperatuur gaat op maandag al naar een graad of 27, 28. In Limburg en Brabant kan de 30 graden dan al gehaald worden.

Zelfs boven de 30

Die temperatuur komt dinsdag ook naar de rest van het land. In het uiterste noordwesten wordt het zo'n 27 graden en in de Randstad blijft de temperatuur steken op 28 of 29 graden, verwacht Leander de Wit van Buienradar. In het oosten en in Limburg kan het zelfs een paar graden boven de 30 worden.

Nazomer
Lees ook:
Nazomer komt eraan: 'Erg warm, zelfs kans op een regionale hittegolf'

Dat zijn temperaturen die 'ongewoon hoog' zijn voor de tijd van het jaar. "Het is dan zo'n 10 tot 12 graden warmer dan normaal. Voor half september is het echt superheet."

Na woensdag 'normaal'

Na woensdag gaat het snel bergafwaarts. Dat wil zeggen: de temperaturen zijn dan weer normaal voor de tijd van het jaar. "Dat voelt dan als een enorme sprong naar beneden."

Over de periode na woensdag durft De Wit nog niet veel te zeggen. Het lijkt er niet op dat de extreme temperaturen snel terugkomen, maar het zal rond de 20 graden worden. Overigens blijft het wel zonnig.